Tagliolini nr. 106 fac parte din familia pastelor lungi, înfășurate în fulgi făcute din foi subțiri rustice de paste. Originea acestor paste este contestată între Genova, Napoli și zona Ciociaria (centrul Italiei). Datează încă din secolul al XVII-lea, după cum arată „Bando contra Vermicellari” (Anunțul către cartierul Vermicellari) emis în octombrie 1602, prin care acestuia din urmă i se ordona să respecte cu strictețe limitele de preț pentru prețul anumitor tipuri de paste inclusiv „Tagliolini bianca”. Pentru oricine nu respecta acest ordin au fost aplicate amenzi grele. Girolamo Aleandri în „La Difesa dell’Adone” (Apărarea lui Adonis – Veneția 1630) se referă la Tagliolini într-o descriere a vieții de zi cu zi la curte: „În timpul recreerii domnilor în casa marchizului de Pepoli, unul i-a spus celuilalt ca o glumă că trebuie să fi fost beat cu tagliatelli, acea ciorbă făcută cu fâșii fine de paste, care în multe locuri din Lombardia se numesc lasagnete, iar la Roma (dacă nu mă înșel) tagliolini”. O privire mai atentă asupra istoriei mai recente a tradițiilor rurale din Abruzzo dezvăluie că tagliolinii erau serviți în bulion de pui sau de porumbei mamelor care alăptează, deoarece erau ușori, dar și foarte hrănți. Mărimea tagliolinilor le face perfecte pentru bulionul de legume sau pe bază de carne. Versatilitatea lor naturală le face deosebit de gustoase în preparatele cu paste cu sosuri ușoare din roșii, unt sau brânzeturi moi. În zona Napoli, acestea sunt ingredientul principal al plăcintelor tradiționale cu paste și al mâncărurilor de paste coapte la cuptor. Disponibil în pachete de 250 g. Timp de preparare: 2 min.
Recenzii
Încă nu există recenzii.