Prajitura de origine italiana, consumata in principal de Paste, simbolizeaza porumbelul pacii. Conform legendei, la 1176, in timpul bataliei de la Legano, doi porumbei au aterizat la picioarele trupelor milaneze – acesta fiind considerat un semn divin. Si, chiar in zilele noastre, sunt eliberati doi porumbei in timpul slujbelor comemorative.
Colomba este o prajitura consistenta, pe baza de aluat dospit, coaja de portocala si migdale. Seamana cu panettone, dar este mult mai densa.
Este delicioasa la un picnic, la micul dejun cu dulceata si unt, sau ca desert.
- Ingrediente: faina de grau, zahar, 15,7% coja de portocala confiata (coaja de portocala, sirop de glucoza-fructoza, zahar), oua, unt, 7,6% zahar perlat, drojdie (grau), 2,8% migdale, emulgator: mono si digliceride ale acizilor grasi (E471), faina de orez, pudra de albus, sare, arome. Glazura:13,4%.
- Caracteristici: contine proteine din lapte de origine animala.
- Alergeni: contine gluten (grau), oua, fructe cu coaja lemnoasa (migdale), lapte. Poate contine urme de mustar, soia.
- Pachet: 1000 grame
A se pastra in loc uscat, racoros, ventilat si lipsit de lumina.
Producator: Bauli, Italia
Valori Nutritionale (Per 100g/100ml produs)
- Valoare Energetica: 1618 kJ/385kcal
- Grasimi: 13 g
- din care, acizi grasi saturati: 7,1 g
- Carbohidrati: 58 g
- din care, zahar: 32 g
- Proteine: 6,7 g
- Sare: 0,34 g
Recenzii
Încă nu există recenzii.